Bevrijdingsvaart 5 mei

De Bevrijdingsvaart

De Inspiratieboot organiseert ook dit jaar weer vaartochten waarbij iedereen mee kan genieten van het schip en de prachtige Eem. Maatschappelijk ondernemen  vinden wij belangrijk. Dit keer hebben wij gekozen voor Kamp Amersfoort.

Op 5 mei, de dag van de vrijheid, maakt De Inspiratieboot een Bevrijdingsvaart over de Eem waarbij de opbrengst zal gaan naar Kamp Amersfoort.

Kamp Amersfoort wil de komende jaren het educatieve aanbod vernieuwen, meer lezingen organiseren en het onderzoek ten behoeve van nabestaanden uitbreiden. De Inspiratieboot wil door middel van de Bevrijdingsvaart hieraan een steentje bijdragen. Iedereen die aan deze vaart meewerkt doet dit geheel belangeloos!

Het programma

Voordat De Inspiratieboot haar trossen los zal gaan gooien zal er om 13:00 uur onder leiding van gidsen van Gilde Amersfoort een WO II wandeling plaatsvinden. Het verzamelpunt is dan de Koppelpoort. Een unieke kans omdat deze wandeling niet vaak aangeboden wordt. De wandeling zal eindigen in de Eemhaven, de thuishaven van De Inspiratieboot. Met deze wandeling kunnen  maximaal 35 mensen  mee.

Tijdens het inschepen tussen 1345 en 1400 uur zal DJ play it again Sem bevrijdingsplaatjes draaien vanaf zijn bakfiets. De gasten worden ontvangen met een mooi Bevrijdingsgebakje verzorgd door Joey Mercuur.

Om 14:00 vertrekt De Inspiratieboot vanuit de Eemhaven naar het nationaal landschap Arkemheen-Eemland. Via Kamp Amersfoort zijn wij in contact gekomen met een oud kamp gevangene.
Hij is onze eregast en hij deelt graag zijn verhaal met ons tijdens de Bevrijdingsvaart. Ook zal een gids  iets vertellen over Kamp Amersfoort.

In de polder bij de Malebrug zal de Inspiratieboot rond 15:30 uur aanleggen en zullen we samen met Arthur Brilman door het gebied Coelhorst gaan lopen. Arthur is een gids die goed bekend is met dit gebied. Hij zal ons vertellen wat er is gebeurd met het landschap en de gebouwen voor en tijdens WO II.

Na de natuurexcursie zal De Inspiratieboot weer terug varen en om 17:45 uur aankomen in de Eemhaven. Tijdens deze vaart kun je genieten van een lekker drankje en van de heerlijke hapjes bereid door traiteur Mercuur‘s.

Voor 20 euro mag je mee aan boord en steun je Kamp Amersfoort, inclusief de WO II wandeling kosten de kaarten 25 euro. Deze kaartjes zijn inclusief 3 consumptiebonnen, een gebakje en lekkere hapjes. De kaartjes zijn verkrijgbaar bij Schipbreuk (Kleine Koppel 14), VVV Amersfoort (Breestraat 1) en Kamp Amersfoort (Loes van Overeemlaan 19)

De sponsoren zijn:

De Inspiratieboot, Mercuur’s Traiteur en catering, Joey Mercuur Pattiserie, VVV Amersfoort, Baretta Media, Artjet kunst en natuurbeleving, Sem ‘Play it again’, Gilde Amersfoort.

Goed nieuws! Wij gaan weer varen!

 

Er is licht aan het einde van de corona tunnel!

Wij hopen medio juni weer te mogen gaan varen, daarom nemen we weer boekingen aan!

De Inspiratieboot heeft nu trouwens ook vele raampjes!