Goede doelen tocht 2018: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

 

Varen op de Eem

 


Afgelopen zondag, 28 oktober hebben we voor het Dierenbescherming Amersfoort een goede doelen vaartocht gehouden!

De vaartocht werd afgetrapt door Andrea van het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort die ons enthousiast meer vertelde over hun dagelijkse activiteiten en hoe moeilijk en onregelmatig de financiering is en blijft voor hun. Na deze aftrap zijn we de Eem op gaan varen en onder begeleiding van de natuurgids Arthur werd er onderweg meer verteld over de geschiedenis en ontwikkelingen van de Eem. Al varend, onder het genot van een aantal hapjes hebben onze gasten zowel binnen als bovendeks kunnen genieten van de natuur en natuurlijk de muziek van DJ Frans van Hal.

  Varen op de Eem

In het scheepsruim was er een fotocollage opgehangen van bijna dertig dieren die nog op zoek waren naar een baasje, deze zijn gedurende de vaartocht druk bestudeerd. Het bijzondere hieraan was dat er zoveel konijnen blijkbaar zijn die nog een baasje zoeken! Grotendeels kwam dit door en zo werd dat ons verteld dat bijna 90 procent van bijvoorbeeld de honden die binnenkomen ook weer opgehaald worden en er een veel lager percentage is bij andere dieren.

Halverwege de tocht is de boot aangelegd om een kleine natuurexcursie te houden, welke in het weiland naast de dam gehouden werd. Tijdens deze leuke excursie liet Arthur ons zien hoe de grond zich had ontwikkeld en liet zien door middel van een grondboor waarom dit zo veert!

Vaartocht op de Eem  

Eenmaal weer aangekomen in Amersfoort hebben onze gasten nog even gezellig nagenoten in het scheepsruim van de vaartocht op de Eem, om vervolgens weer richting huis te gaan.

 

In totaal hebben we tijdens deze vaartocht €150,- weten op te halen voor het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort! Namens het Dierenbeschermingcentrum Amersfoort en alle bedrijven die hebben meegeholpen willen we iedereen bedanken voor deze geweldige dag!

ArtJet kunst& natuurbeleving    

 

 

Goed nieuws! Wij gaan weer varen!

 

Er is licht aan het einde van de corona tunnel!

Wij hopen medio juni weer te mogen gaan varen, daarom nemen we weer boekingen aan!

De Inspiratieboot heeft nu trouwens ook vele raampjes!