We mogen binnenkort eindelijk weer gaan varen!

Eind oktober 2019 gooiden we de laatste keer de trossen los. Na een zeer succesvol seizoen wilden wij het over een andere boeg gooien en van de Inspiratieboot een inspirerende kantoorboot maken. Er meldde zich echter een enthousiaste horecaondernemer die graag met het schip de feesten en vergaderingen wilde voortzetten. De wens van de ondernemer was dat er raampjes in het ruim moesten komen en zogezegd zo gedaan, het water is nu ook te beleven wanneer men binnen in het ruim zit.

Alles was bijna geregeld toen Corona roet in het eten gooide en de ondernemer zijn restaurant moest redden, wat gelukkig goed gelukt is.

Om in de corona tijd toch nog wat reuring aan boord en in de Eemhaven te krijgen ‘kaapte’ pizzeria Bombarie de boot.

 

Pizza Bombari

Met een jeugdige crew, een mooie tent en een ambachtelijke pizzaoven hebben velen de boot leren kennen en beleefde het schip na 119 jaren weer een nieuwe functie. Na vertrek van de piraten van Bombarie (je kan ze vanaf begin juni vinden aan de Stationsstraat) moest er eerst schoon schip gemaakt worden en heeft het schip een flinke lik verf gehad. We zijn begin 2021 naar de werf gevaren voor de 6-jaarlijkse keuring en een verfbeurt van het onderwaterschip.

Adri, vanaf deze plek wil ik je heel erg bedanken voor jouw mentorschap en trouwe dienst van de afgelopen 10 jaar!

En nu begint er een nieuw hoofdstuk en jaar aan boord van het inmiddels 120 jaar oude schip. Zo voelt het in ieder geval wel. Wij zeggen aan boord altijd dat je eerst een beetje moet inslingeren. Wij denken dat de maatschappij moet gaan inslingeren, elkaar weer durven opzoeken en omarmen. Gezien de vele aanvragen die we voor corona buitenactiviteiten die we nu al krijgen is Nederland er naar ons idee klaar voor. Uitgestelde feestjes alsnog vieren, teamuitjes organiseren om elkaar weer eens echt te zien na een jaar zoomen, teamen of bellen. Weer eens met een borrel minder serieuze onderwerpen aansnijden.

Twan

Twan heeft meerdere malen meegeholpen aan boord en is een uitstekend gastheer gebleken. Eerder waren Anna en Lydian de veelgeprezen gastvrouwen, dit jaar gooien we het over een wat mannelijkere boeg. Twan zorgt uitstekend voor de welbekende sfeer van de Inspiratieboot, ongedwongen, correct, hoogwaardig en vooral gastvrij.

Wij hebben er heel veel zin in en staan te popelen om er op uit te gaan en jullie allemaal in de watten te leggen.

Groetjes en tot snel!

Goed nieuws! Wij gaan weer varen!

 

Er is licht aan het einde van de corona tunnel!

Wij hopen medio juni weer te mogen gaan varen, daarom nemen we weer boekingen aan!

De Inspiratieboot heeft nu trouwens ook vele raampjes!