wave

Varen op de Eem

Varen door de mooie natuur!

Varen op de Eem is een geweldig uitje voor zowel jong als oud. De Eem heeft namelijk heel veel moois te bieden. Hieronder zal ik vertellen hoe een vaartocht op de Eem eruit ziet.

We gooien de trossen los en varen vanuit de sfeerrijke Eemshaven, vlakbij de eeuwenoude Koppelpoort. Eerst moeten we keren in de haven met soms maar enkele centimeters speling.

Nadat we met ons oude vrachtschip de twee stadsbruggen gepasseerd zijn varen we langs diverse woonschepen en langs de Grebbeliniedijk zo de polder in. De Eempolder staat bekend om haar vergezichten en vele soorten vogels. Vanaf het dek kijkt u over de dijken, een groot verschil met wanneer u in een sloep zit.

Na ongeveer drie kwartier varen passeren we de Malenbrug, een plek waar in de zomer veel jongeren gaan zwemmen.Ook vanaf de Inspiratieboot mag en kan een duik genomen worden, wanneer de watertemperatuur het toelaat. Na de Malebrug passeren we de Kleine en Grote Melm, respectievelijk de plek waar Zwarte Willem vroeger een kroeg en pontje had en een afgesneden bocht waardoor de Eem een stukje korter is geworden. Even later varen we langs Baarn, restaurant Eemlust en onder de A1 snelweg door.

Na de snelweg volgt er weer een stukje bewoond gebied, een jachthaven en een zandhandel.Via de marifoon wordt vervolgens de brug van Eembrugge opgeroepen waarna deze open gaat.Aan uw bakboords zijde (linker kant) ziet u dan het Ocriet eiland en de haven van Eemnes.Vele kilometers verder over de meanderende Eem passeren we Eemdijk, een plek waar we geproviandeerd kunnen worden door catering.

Na Eemdijk en haar riante huizen met groots gazon aan de Eem is het nog maar een klein stukje varen tot de monding van de Eem.Aan bakboord ziet u de roemruchte jachthaven ’t Raboes.

We varen nu het Eemmeer op, onderdeel van de randmeren.Het is ongeveer 2 uur varen van Amersfoort tot de monding van de Eem.

Eigenlijk overal kunnen we keren en door de slingerende rivier is de terugweg weer een hele andere ervaring met vergezichten.

Nieuwsgierig naar meer informatie en de historie over de Eem, klik hier.

 

 

Benieuwd naar de vaarmogelijkheden?

Vul dan onderstaand formulier in, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Goed nieuws! Wij gaan weer varen!

 

Er is licht aan het einde van de corona tunnel!

Wij hopen medio juni weer te mogen gaan varen, daarom nemen we weer boekingen aan!

De Inspiratieboot heeft nu trouwens ook vele raampjes!